Het opmeten van je ringmaat

Om je ringmaat te bepalen kun je op twee manieren je maat opmeten. Hieronder leggen we uit hoe dat het handigst gaat. De ringen die fromMotoyou maakt zijn van leer, vanzelfsprekend wordt dit materiaal door het dragen iets soepeler, dus bestel je ring niet te groot. 

Meet de omtrek van je vinger

Gebruik hiervoor een dun touwtje of lintje. Hou dit zo dun mogelijk, want de dikte van het touwtje of lintje heeft invloed op de uitkomst. Draai het touwtje om je vinger waar je je ring wilt hebben. Hou er rekening mee dat het nog over je knokkel kan glijden. Zet een streepje waar het touwtje bij elkaar komt. Leg vervolgens het touwtje plat neer en meet het aantal millimeters tot het streepje. Dit is de omtrek van je vinger en deze kun je door middel van onze ringmaattabel (aan de onderkant van dit artikel) omzetten naar een diameter (en dus de ringmaat).

Opmeten van een goed passende ring.

- Plaats een goed passende ring van jezelf of van degene waarvoor je een ring wilt kopen op de liniaal.
- Bekijk hoeveel mm de liniaal aan de binnenkant van je ring aangeeft. Is dit bijvoorbeeld 18mm dan is jouw ringmaat 18.

Ringmaat opmeten met liniaal 

Let op
- Twijfel je tussen twee maten, kies dan altijd de grotere maat.
- De omvang van je vingers wordt onder andere beïnvloed door temperatuur. Probeer je ringmaat op te meten op een zo neutraal mogelijk moment en bij kamertemperatuur.
- Koop je een ring voor iemand anders? Gebruik één van zijn/haar ringen om zo de juiste maat te bepalen.

omtrek vinger in mmmaat ring
4514,5
4715
4915,5
5016
5216,5
5317
5517,5
5618
5818,5
5919
6119,5
6320
6520,5

Mocht u een afwijkende maat willen bestellen die niet in deze tabel voorkomt, kunt u dit vermelden in het vak opmerkingen bij uw bestelling.

© 2010 - 2023 fromMotoyou | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel